Usluge

Koje sve usluge možemo da vam pružimo i koje vrste intervencija izvodimo

U našoj ordinaciji, svi tretmani počinju temeljnim pregledom zuba i ukoliko je to potrebno ortopan snimkom. Stomatološki radiogram ili rendgen i ortopantomogram su važan deo stomatološkog pregleda jer nam daju informacije o eventualnom postojanju zubnih cista ili tumora, prikazuju zube koji nisu izašli, zubni kvar (karijes), stanje zubnih ispuna (plombi), krunica i mostova. Takođe može se uočiti gubitak koštane mase usled paradontopatije, prisustvo zubnog kamenca ili stranih tela unutar zubnog mesa (gingive) ili kosti.

Važno:

u cilju zaštite kako pacijenta tako i osoblja ordinacije sprovedena je izolacija od zračenja po ISO standardu. Kontrolu zračenja vrši Institut za nuklearne nauke „Vinča“ u svojoj laboratoriji za zaštitu od zračenja.

Takođe pri prvom pregledu pacijenti se informišu o održavanju oralne higijene kao i o njenom značenju.

01Uklanjanje zubnog kamenca i mekih naslaga

Uklanjanje zubnog kamenca i mekih naslaga se vrši ultrazvučnim aparatom i polir pastama. Uklanjanje zubnog kamenca predstavlja preventivnu meru koju je potrebno ponavljati na svakih 6 meseci, najduže godinu dana. Redovno čišćenje čini vašu usnu duplju zdravom i sprečava nastanak problema koji mogu voditi ka paradontopatiji. Paradontopatija je najčešći uzrok gubitka zuba nakon 35 godine života. Uznapredovali oblici paradontopatije ponekad zahtevaju takozvanu „režanj operaciju“ koja podrazumeva nadoknadu izgubljenog koštanog tkiva koštanim zamenicima.

02Konzervativa i estetska stomatologija

Posebnu pažnju poklanjamo ranom otkrivanju zubnog kvara (karijesa). Kada se karijes ne otkrije blagovremeno bakterije uzrokuju upalu zubnog živca ili tkiva kosti oko korena zuba. Tada se tretira korenski kanal. Manji kaviteti popunjavaju se belim ispunima, takozvanim „belim plombama“, koje su iste boje kao i okolni zubi, čime izbegavamo ružne tamne plombe koje ostaju nakon klasičnih metalnih ispuna.

U prošlosti se zub sa upaljenim živcem najčešće vadio, dok se danas u 95% slučajeva teži da se prirodni zub spasi. Korenski kanal unutar zuba se čisti, povećava i oblikuje. Zavisno od slučaja korenski kanal se tada može trajno napuniti i zatvoriti. Na kraju se vraća puna funkcija zuba ili stavljanjem plombe ili krunice na tretirani zub.

03 - Vaši zubi kao novi!Zoom! izbeljivanje (Zoom! lampa)

Nudimo i tretmane izbeljivanja zuba. Bez obzira koliko se dobro brinuli za svoje zube, vremenom zubi tamne kao posledica starenja i korišćenja supstanci koje ostavljaju mrlje na zubima (kafa, duvan…). Izbeljivanjem se zubima vraća stara boja.

Ovaj postupak je idealan za pacijente koji imaju sanirane, zdrave, prirodne zube a žele imati i bolji osmeh. Za sat vremena vaši zubi se mogu izbeliti čak i za 8 nijansi.

Ako želite „filmski osmeh“ Zoom! je Vaš izbor!

04Stomatološka protetika

Naši doktori veruju da su najbolji Vaši prirodni zubi, međutim, ukoliko je zub toliko oštećen da ne može da obavlja svoju funkciju, neophodno je raditi protetsku sanaciju.
Nedostatak jednog ili grupe zuba se može nadoknaditi krunicama ili mostovima od metal-keramike ili čiste keramike.

Kada se govori o protezama postoje dve vrste proteza: totalne i parcijalne (akrilatne-plastične). Totalne proteze se izrađuju kod pacijenata koji su ostali bez svih svojih zuba u jednoj ili obe vilice. One se izrađuju u zubotehničkoj laboratoriji na osnovu otiska koji uzima stomatolog.

Parcijalna proteza se sastoji od jednog ili više umetnutih zuba a za okolne prirodne zuje se drži pomoću kukica. Parcijalna proteza može biti i metalna (vizil) koja se za susedne zube drži sistemima da se kukice ne bi videle.

05Oralna hirurgija

U našoj ordinaciji se sprovode sve vrste hirurških intervencija kao što su:
* Ekstrakcije (vađenje zuba), kako obično tako i komplikovano (vađenje zaostalih korenova), impaktiranih zuba (zuba koji nisu nikli)
* Resekcije vrha korena (hirurško uklanjanje periapikalnih procesa)
* Nivelacija vilične kosti
* Preprotetske korekcije mekih i koštanih tkiva
Sve intervencije se izvode u lokalnoj anesteziji.

Konsultant u ordinaciji već 15 godina je maksilo facijalni hirurg prim. dr Slobodan Lončarević, stalno zaposlen na Vojno medicinskoj akademiji.

06Implantologija

Zubni implant je od titanijuma i ugrađuje se u zubnu kost.
Sam postupak ugradnje implanta podrazumeva 3 faze:

1. Ugradnja implanta
2. Ostegintegractija (apozicija kosti na telo implanta, da originalna kost „primi“ implant
3. Protetsku rekonstrukciju (bilo krunicom ili pomoću mosta)

Krajnji rezultat jeste da implanti preuzimaju funkciju kao prirodni zubi. Prednost je takođe ugradnja implanta na kraju zubnog niza čime se omogućava izrada fiksnog rada umesto parcijalne proteze. U pojedinim slučajevima nakon opsežne analize bezubi pacijenti pomoću ugradnje implanta se mogu osloboditi nošenja totalne proteze.

Od implantoloških sistema u našoj ordinaciji se koriste: Nobel Biocare, Straumann, Bredent

07Ortodoncija

Savremena ortodoncija pruža mogućnost korekcije nepravilnosti od ranog detinjstva pa sve do zrele dobi.

Izrađuju se aktivni i pasivni mobilni ortodontski aparati kao i savremeni fiksni ortodontski aparati (sa metalnim ili estetskim keramičkim bravicama)

Konsultant u ordinaciji već 15 godina je prof. dr Branislav Glišić, stalno zaposlen na Stomatološkom fakultetu u Beogradu.